Целият сложен аеробен живот на Земята, какъвто го познаваме, в крайна сметка

...
Целият сложен аеробен живот на Земята, какъвто го познаваме, в крайна сметка
Коментари Харесай

Поглед в бъдещето: Вероятно всички същества на Земята ще се задушат от липса на кислород

Целият  сложен аеробен живот на Земята,  какъвто го познаваме, в последна сметка ще почине, защото равнищата на О2 в атмосферата на нашата планета последователно понижават.
Прочетете още
За благополучие това няма да се случи най-малко до  към милиард години,  според интернационален екип от откриватели. Но в последна сметка, както оповестява New Scientist, атмосферата на Земята ще се върне към доста по-ниските равнища на О2 от ранната си история – и това ще бъде неприятна вест за всички оживели жители, в това число потомците на днешните хора.

Екипът, формиран от учени по околната среда от университета Тохо в Япония и Технологичния институт на Джорджия, Атланта, споделя, че след към 1.08 милиарда години равнищата на О2 в атмосферата ще паднат  под един %.

Изследването е част от Nexus за Exoplanet System Science на НАСА: самодейност за проучване на обитаемостта на екзопланети. Въпреки че проучването рисува ужасна картина за живота на Земята, резултатите могат да имат по-големи последствия за това по какъв начин дефинираме обитаемата планета - или най-малко дали една планета в миналото е била способна да съдържа живот.

„ Спадът на кислорода е доста, доста рисков – приказваме за към милион пъти по-малко О2, в сравнение с има през днешния ден “, споделя откривателят на Georgia Tech Кристофър Райнхард пред New Scientist. Този развой може да се случи в границите на единствено 10 000 години:  момент във времето,  като се има поради възрастта на нашата планета от почти 4.5 милиарда години.

Тъй като Слънцето става все по-горещо, това ще накара повече въглероден диоксид да всмуква топлината в атмосферата. В последна сметка тези равнища на CO2 ще станат задоволително ниски, че растенията към този момент няма да могат да разчитат на фотосинтеза, което ще докара до всеобщо изгубване.
 
Този спад " най-вероятно ще бъде провокиран преди началото на появяването на парникови условия в климатичната система на Земята и преди обширната загуба на повърхностна вода от атмосферата ", написа екипът в публикация, оповестена в списание Nature Geoscience.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР